Beeldverhalen

Uitreiking Prijs Baron Stouthuysen

Op zondag 5 mei 2019 vond de feestelijke  uitreiking plaats van de Prijs Baron Stouthuysen in de H. Kruiskerk op het Begijnhof van Turnhout.

Concert Jezus, een gezongen biografie

Het ensemble INTERVALLI onder leiding van Marianne Salden koos muziek uit de renaissance periode en de vroege barok die het leven van Jezus illustreert.  Van allerlei componisten met een duidelijke overeenkomst: hun muziek is ontroerend en aangrijpend. Ria van den Brandt vertelt het verhaal en Iris Eysermans brengt afwisselend zes orgelstukken uit die tijd .

Congres_12-14 dec 2018 BEELDVERHAAL

Colloquium over de geschiedenis en de spiritualiteit van de Begijnen. Beheer van het onroerend erfgoed en juridische aspecten. Begijnenerfgoed vandaag.

Serene Schoonheid

Het Begijnhof van Turnhout door de lens van fotografen.

H.Kruisprocessie 2018 in beeld

Naar oud gebruik ging de Heilig Kruisprocessie uit in de maand september.

Reliekhouders terug, na conservatiebehandeling

Op 14 november 2018 keerden de reliekschrijnen terug in de Begijnhofkerk, na conservatiebehandeling door CHROMART. De conservatie werd bekostigd door de v.z.w. “Vrienden van het Begijnhof van Turnhout”

Bezoek van de bewoonsters en vrijwilligers van het Begijnhof van Breda

Maandag 19 november 2018 brachten bewoonsters en vrijwilligers van het Begijnhof van Breda een bezoek aan het Taxandriamuseum en aan het Turnhouts Begijnhof.

Begijnhofkoor 70 jaar

Haec dies,¬† een dag van vreugde en blijdschap ….