Dag van de Stilte – zondag 25 oktober

Dag van de Stilte
    ° 14 u en 15 u: H.Kruiskerk : bezinningsactiviteit, vertrekkend vanuit de begijnenmuziek, met aansluitend hierop een gegidste wandeling over het begijnhof met bezoek aan kerk en kapel.

Meer info : https://begijnhofmuseum.turnhout.be/het-bijzondere-begijnenleven

Inschrijven : kan via het mailadres: museumworkshop@turnhout.be

Erkend Werelderfgoed bezoeken in de Kempen ? Dat kan je op het Turnhoutse Begijnhof. Bij avond is deze plek nog stemmiger en komen de gerestaureerde kerkramen mooi tot hun recht. De Kerk en kapel, welke de kern vormden van het religieuze leven op het begijnhof, openen uitzonderlijk de deuren tijdens de Nacht van het Kempens Erfgoed en de Dag van de Stilte. Een gids vertelt je over de bouw, de architectuur en de kunstschatten van dit unieke stukje Turnhout.

Nacht van het Kempens Erfgoed – zaterdag 24 oktober


    ° van 19u tot 21u : de H.Kruiskerk en de kapel op het begijnhof zijn doorlopend toegankelijk. Een gids leidt je rond.

Inschrijven : kan via het mailadres: museumworkshop@turnhout.be


    ° om 19u, 20u en 21u : Begijnhofmuseum : rondleiding doorheen de tentoonstelling van het werk van Lilian Willemse

Op zaterdagavond neemt een begijnhofgids je mee door het Begijnhofmuseum, als finissage van de tentoonstelling van Lilian Willemse, met hedendaagse kunstwerken rond religie en expressie. Zondagnamiddag staan de bijzondere gezangen van de begijnen centraal tijdens een bezinningsactiviteit, dit in combinatie met een wandeling over het Begijnhof met bezoek aan Kerk en Kapel.