‘MYSTERIA GLORIOSA’

‘MYSTERIA GLORIOSA’

InCanto Vocale olv Eva Vermeren

Zondag 8 oktober 2023 | 15u

Begijnhofkerk Turnhout

 

 

InCanto Vocale put uit de rijke schat van Renaissance-motetten rond de glorievolle mysteries.

 

 

Inkom 18 VVK – 20 kassa | -18 gratis

Tickets: https://gaudioso.net en Toerisme & UiT of aan de kassa

Gratis parking: Heilig Graf, Baron du Fourstraat, parking E

DE STEM DER MINNE – Vier Middeleeuwse schrijfsters en het ontstaan van de begijnen

Lezing door Nadine Aernouts over haar boek “Vrouwen die hun stem verhieven. Een boodschap van liefde en waardigheid”. Het gaat over het specifieke karakter van de Minnemystiek, en is vooral gericht op de directe ervaring en heeft een oosterse smaak. Het is een eerbetoon aan vrouwen die hun eigen spirituele weg in het leven ontdekten en onthulden.

Practisch

            Dinsdag 26 september 2023

           Plaats: Begijnhofkerk Turnhout – Aanvang 19.30 h

            Prijs: 8  euro, in voorverkoop 7 euro, UIT-pas 1,60 euro

            Tickets

Nadine AERNOUTS is geboren in Brasschaat, en verhuist in 1980 naar Baskenland waar ze Baskische filologie studeerde, en tot heden ook woont.

Haar boek “Vrouwen die hun stem verhieven. Een boodschap van liefde en waardigheid” gaat over het specifieke karakter van de Minnemystiek, en is vooral gericht op de directe ervaring en heeft een oosterse smaak.

Nadine AERNOUTS is schrijfster van poëzie, korte verhalen, essays en geschiedkundige artikels in het Nederlands, Spaans, Engels en Baskisch, en heeft meerdere vertalingen op haar naam. Zij is directrice en oprichtster van het literaire tijdschrift “Vulcanius”, ontstaan in 1996. Polyglot en directrice van de taalacademie El Kabauter,in Villarcayo-Burgos.

Het gaat om een manier van leven, niet om ingewikkelde theologie. De begijnenbeweging was gedurende de aanvangsjaren heel veelzijdig en daarom was het soms moeilijk te weten wie nu een begijn was en wie niet.

Door de voorstellingen van het boek in de Spaanse versie, werd het haar duidelijk hoe geliefd de begijnen daar in Spanje waren, en hoe men er vaak heel verkeerde gedachten op nahield, zowel aangaande hun geloof als aangaande hun sociaal leven.