Dag van de Stilte – zondag 25 oktober

Dag van de Stilte
    ° 14 u en 15 u: H.Kruiskerk : bezinningsactiviteit, vertrekkend vanuit de begijnenmuziek, met aansluitend hierop een gegidste wandeling over het begijnhof met bezoek aan kerk en kapel.

Meer info : https://begijnhofmuseum.turnhout.be/het-bijzondere-begijnenleven

Inschrijven : kan via het mailadres: museumworkshop@turnhout.be

Erkend Werelderfgoed bezoeken in de Kempen ? Dat kan je op het Turnhoutse Begijnhof. Bij avond is deze plek nog stemmiger en komen de gerestaureerde kerkramen mooi tot hun recht. De Kerk en kapel, welke de kern vormden van het religieuze leven op het begijnhof, openen uitzonderlijk de deuren tijdens de Nacht van het Kempens Erfgoed en de Dag van de Stilte. Een gids vertelt je over de bouw, de architectuur en de kunstschatten van dit unieke stukje Turnhout.